Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 03.29.2024, 3:29 PM

Мій сайт

Меню сайту
Категорії розділу
Методика навчання географії [24]
У статті аналізується ефективність використання інформаційно-комунікаційних технологій або медіаджерел у вивченні наук природничого напряму, під час використання яких вирішується ціла низка різнорівневих дидактичних, виховних та розвивальних завдань: соціальні, інформаційні,комунікативні, самоосвіти і розвитку та компетенції. Подаються конкретні приклади використання медіаджерел на уроках географії, що створює умови для розкриття природних задатків учнів, забезпечує розвиток особистості природним шляхом.
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

ТИСНИ ТУТ dystanc_navch.jpg

Дистанційне навчання, географія 10 клас Практична робота №6 «Складання картосхеми типології типології країн Америки за рівнем їх економічного розвитку» Дистанційне навчання, географія 10 клас, тема "Канада" Дистанційне навчання, географія 10 клас, тема «Австралія» Дистанційне навчання, географія 10 клас, тема «Америка. Загальна характеристика регіону» Дистанційне навчання, географія 10 клас, тема «Бразилія» Дистанційне навчання, географія 10 клас, тема «Мікронезія, Меланезія, Полінезія» Дистанційне навчання, географія 10 клас, тема «Особливості географічного положення Америки. Склад регіону» Дистанційне навчання, географія 10 клас, тема «Особливості економіки країн Америки» Дистанційне навчання, географія 10 кла ... Читати далі »

Категорія: Методика навчання географії | Переглядів: 96 | Додав: miro92roma | Дата: 04.02.2020 | Коментарі (0)

Відповідно до листа ДОН ОДА 01-24/572/0/160 від 13.03.2020 «Про організацію дистанційного навчання закладах загальної середньої освіти Донецької області» відділ ЗНО та моніторингу якості освіти Донецького ОБЛІППО щотижня аналізує звіти методичних служб щодо організації дистанційного навчання в закладах освіти області. Згідно з даними, які надають методичні служби області, у закладах освіти вже організовано дистанційне навчання, учні залучені до активної роботи під керівництвом учителів, виконують практичні завдання. Педагоги здійснюють постійний моніторинг рівня засвоєння знань, тримають зв’язок з учнями задля пояснення навчального матеріалу та координації діяльності. Найпопулярнішими для організації дистанційного навчання в школах області є сервіси Google (Classroom, Диск, Форми, Blogger та ін.), сервіси Microsoft Office 365, LMS (learning management system, СДО, наприклад Moodle). Також використовуються віртуальна школа «Ранок», ЗНО-онлайн на сайті osvita.ua, телеуроки з підготовки ... Читати далі »
Категорія: Методика навчання географії | Переглядів: 100 | Додав: miro92roma | Дата: 03.25.2020 | Коментарі (0)

Стартувала трансляція курсів з підготовки до ЗНО під час карантину на ТК «РАДА» та YouTube-каналі МОН (https://www.youtube.com/channel/UCQR9sMWcZshAwYX-EYH0qiA/videos), яка починалась з лекцій з української мови та літератури, біології, математики та історії України. «Карантин ніколи не сприяє якісному навчанню. Учні випускних класів особливо від цього страждають. Саме тому з ініціативи Комітету ВРУ з питань освіти, науки та інновацій ми хочемо нагадати про те, що існують якісні онлайн-інструменти підготовки до ЗНО. Ми дуже вдячні нашим партнерам – EdEra, Prometheus, BeSmart та Освіторії – за те, що зголосились поділитися своїм контентом та дозволили транслювати його на телеканалі “Рада” та YouTube-каналі МОН. Ті, хто мають якісний інтернет, зможуть ознайомитися з уроками під час трансляцій та швидко вибрати для проходження найкращий для себе курс. Ті, хто не мають якісного підключення, зможуть дивитися уроки на ТК “Рада”», – відзначила заступниця Міністра освіти і науки Любомира Манд ... Читати далі »
Категорія: Методика навчання географії | Переглядів: 93 | Додав: miro92roma | Дата: 03.19.2020 | Коментарі (0)

Впроваджуємо ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ

1111.png На ресурсі «Дистанційна освіта школярів Донеччини» опубліковані відкриті дистанційні уроки На період карантину, запровадженого рішенням Кабінету Міністрів України для всіх закладів освіти, у Донецькій області навчальний процес ведеться за розкладом у режимі віддаленого доступу (дистанційно). На сайті Дистанційна освіта школярів Донеччини (https://eschool.dn.ua/) розміщено відкриті дистанційні уроки. Заклади освіти та учні мають можливість скористатися єдиною системою для навчання – Відкритою онлайн-школою, що забезпечить швидке створення, поширення контенту та завдань для організації освітнього процесу в дистанційному форматі. Вебсервіс є зручним для використання вчителями та учнями, дозволяє організувати процес навчання як з персонального комп’ютера, так і з мобільних пристроїв (iOS, Android). Завдяки можливостям дистанційної платформи вчитель може відстежу ... Читати далі »
Категорія: Методика навчання географії | Переглядів: 109 | Додав: miro92roma | Дата: 03.17.2020 | Коментарі (0)

Батьки учнів і журналісти жваво обговорюють у соцмережах, як буде відбуватися дистанційне навчання під час карантину. Це хороше запитання, але відповідь буде залежати від кожної конкретної школи і конкретного вчителя – наскільки вони виявляться готові гнучко і швидко перебудувати свою роботу, наскільки в дітей і вчителів є якісний інтернет-доступ і наскільки вони вміють ним користуватися. Бо дистанційне навчання – це не написати у Viber “прочитати в підручнику параграфи 7-9, відповісти на запитання після них і виконати вправи 5-10”. Ще раз: дати дітям весь матеріал на самостійне опрацювання – це не дистанційне навчання! І система (освіти, з МОН на чолі) ще ні разу системно не давала рекомендацій на такий випадок. Усе, що вона зможе зробити зараз, – дати набір лінків на дистанційні платформи. Але і це не є дистанційне навчання! Бо знати лінки недостатньо, треба ще вміти ними користуватися і правильно організувати роботу – свою і дітей. Однак, цей карантин, як і будь-яка криза, – це ... Читати далі »
Категорія: Методика навчання географії | Переглядів: 110 | Додав: miro92roma | Дата: 03.16.2020 | Коментарі (0)

Семінар «Використання сучасних картографічних матеріалів на уроках географії» 12 березня на базі Донецького ОБЛІППО відбувся семінар «Використання сучасних картографічних матеріалів на уроках географії» для методистів ММК, РМК, керівників МО, учителів географії. До роботи долучилися близько 20 педагогів. Зі словами вітання виступила Саматова О В., методист відділу природничих дисциплін Донецького ОБЛІППО. Вона наголосила на актуальності теми, бо використання електронних засобів навчання та новітніх картографічних матеріалів на уроках географії є засобом формування позитивної мотивації учнів. 1.jpg З презентацією сучасного картографічного матеріалу та новітніх електронних засобів навчання у викладанні географії виступив запрошений начальник відділу маркетингу видавництва «Картографія» Хижняк Дмитро Миколайович (м. Київ). Він ознайомив присутніх із практичними аспектами використання електронних засобів нав ... Читати далі »

Категорія: Методика навчання географії | Переглядів: 96 | Додав: miro92roma | Дата: 03.15.2020 | Коментарі (0)

04 березня 2020 року в Палаці культури та техніки ПрАТ «НКМЗ» (м. Краматорськ) відбувся V обласний фестиваль етнічних та національних мов і культур «Мови різні – душа одна». Захід присвячено Міжнародному дню рідної мови, який започатковано в жовтні 1999 року за ініціативою ЮНЕСКО. Фестиваль «Мови різні – душа одна» на Донеччині проводиться вп’яте. У ньому взяли участь колективи закладів загальної середньої освіти, заклади позашкільної освіти всіх типів та форм власності, представники громадськості – національні та етнічні спільноти народів, що проживають на території Донеччини. Усього понад 300 учасників. Мета фестивалю: сприяння міжнаціональному миру, міжконфесійній злагоді та інтеркультурному діалогу в області; підтримка, розвиток та збереження матеріальної й духовної національно-культурної спадщини, традицій, звичаїв та побуту етнічних груп і національних спільнот; формування екологічної грамотності, ідей сталого розвитку, екологічної свідомості школярів Донеччини. На фестивалі б ... Читати далі »
Категорія: Методика навчання географії | Переглядів: 93 | Додав: miro92roma | Дата: 03.04.2020 | Коментарі (0)

Вебінар завершився! Щоб замовити запис вебінару + додаткові матеріали + сертифікат, заповніть форму на цій сторінці↓ 06653857.jpg Сучасний урок географії – який він? Відповідь очікувана – цікавий! Поговоримо про підвищення ефективності уроку географії за допомогою різноманітних методів та способів: лише практичні поради, перевірені в класі! У програмі: прийом «Фішбон» (Fishbone) як графічна техніка аналізу географічних процесів; тренуємо критичне та креативне мислення на практиці; географічний пасьянс – навчання в команді; де шукати нові ідеї для нестандартних уроків? Разом із записом ви отримаєте: шаблон «Хмара слів» + створені зразки з географічних тем; шаблон «Фішбон» + готові розробки за темами для 6 - 10 класів; перелік інтернет-ресурсів для організації самостійної пошукової роботи учнів; презентацію від ведучої з інтерактивними посиланнями; сертифікат (дві академічні години). Загальна трив ... Читати далі »

Категорія: Методика навчання географії | Переглядів: 91 | Додав: miro92roma | Дата: 02.11.2020 | Коментарі (0)

ВЕЛЬМИШАНОВНИЙ КЕРІВНИК ЗАКЛАДУ ОСВІТИ ! Вітаю Вас на веб-сайті освітнього проєкту «Всеосвіта» ! Раді Вам повідомити, що 28 серпня 2019 року Кабінет Міністрів України своєю постановою №800 нарешті затвердив Порядок підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників, який набув чинності 03 вересня 2019 року (окрім пункту 17 цього Порядку, який набуде чинності 01.01.2020 року). Важливість для української освітянської спільноти набрання чинності цього Порядку важко переоцінити, адже його затвердження – це довгоочікуване виконання вимог частини шостої статті 59 Закону України «Про освіту», яка передбачає визначення процедури, видів, форм, обсягів (тривалості), періодичності, умов підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників закладів освіти і установ усіх форм власності та сфер управління, включаючи механізм оплати, умови і процедуру визнання результатів підвищення кваліфікації. Для нас – освітнього проєкту «Всеосвіта» – цей Порядок є особл ... Читати далі »
Категорія: Методика навчання географії | Переглядів: 93 | Додав: miro92roma | Дата: 02.04.2020 | Коментарі (0)

Інтернет-олімпіади «На Урок» — цікавий інтерактив для учня та зручний інструмент контролю знань школярів для вчителя. Пропонуємо повторити матеріал, вивчений у першому півріччі та підготуватися до вивчення нового! Завдання розроблено методистами відповідно до шкільної програми. Наші олімпіади суттєво відрізняються від типових конкурсних заходів, адже створюють рівні умови для всіх учнів. Ми радимо взяти участь у змаганнях кожному учневі, адже це унікальна можливість продемонструвати реальний рівень знань та отримати гарантовані нагороди. https://naurok.com.ua/olimpiada НАГОРОДИ Ми підтримуємо бажання кожного учня України спробувати свої сили в інтернет-олімпіаді «На Урок». Тому, незалежно від результатів олімпіади, кожен учасник отримає електронні сертифікати про участь. Переможці нагороджуються дипломами І, ІІ та ІІІ ступенів всеукраїнського рівня. Кожен учитель, чиї учні візьмуть участь в олімпіаді «На Урок», отримає свідоцтва та подяки, які будуть підтвердженням професійної акт ... Читати далі »
Категорія: Методика навчання географії | Переглядів: 90 | Додав: miro92roma | Дата: 02.04.2020 | Коментарі (0)

« 1 2 3 »
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
uCoz